GRAMATICA PRACTICA LIMBII RUSE PDF

Click here for FREE DOWNLOAD of full Gramatica practica a limbii ruse! Thousands more books and resources in ‘RUSSIAN, Russian. Ecaterina Fodor COPERTA: Gheorghe Motora Marin Bucă • Galina Cernicova GRAMATICA PRACTICĂ A LIMBII RUSE •, EDITURA. Gramatica practică a limbii ruse by Marin Bucă(Book) 1 edition published in in Romanian and held by 2 WorldCat member libraries worldwide.

Author: Kimuro Mikagis
Country: Syria
Language: English (Spanish)
Genre: Love
Published (Last): 27 March 2016
Pages: 50
PDF File Size: 1.22 Mb
ePub File Size: 18.76 Mb
ISBN: 729-9-90794-206-5
Downloads: 79804
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vudosar

Aa cum am artat n paragrafulanterior, aceste substantive i pstreaz forma de masculin indiferent de sexul persoaneila care se ref;r. Construciile participiale[ ]Participiul poate fi nsoit de un complement de orice categorie: Citii exemplele de mai jos.

La adjectivele cu tema terminat n dou consoane, forma scurt la masculin cuprinde vocalele mobile sau e: Ca atare, ori de cte ori, m operaiuneade rezolvare a exerciii!

Černikova, Galina

Substantive nsufleiteAcuzativ singular Genitiv singular. Gsii participiile i analizai-le din punct de vederegramatical ggramatica, timp, diatez, gen, numr, caz ; indicai forma de infinitiv a verbelor de la caresnt formate aceste participii. Procesul comunicrii are uncaracter spontan, ceea ce nseamn c vorbitorul nu re posibilitatea s apeleze la cu-notinele sale teoretice pentru a analiza pe loc mesajul pe care l aude, nici pentru aorganiza, pe baza acelorai cunotine, mesajul pe care dorete s-1 emit.

ObservaieRecomandm memorarea urmtoarelor forme de plural: Rspundei la ntrebri, folosind, potrivit modelului, mbinrile de cuvinte dinparanteze pentru a exprima timpul aciunii. Locul spaiul n limitele cruia se face o micare, o deplasare: Particula – gramatoca pune ntot-deauna dup desinene. Prepoziionalul cu prepoziia no arat timpul momentul cnd are loc aciunea.

  CHRETIEN DE TROYES EREC AND ENIDE PDF

Instrumentalul construit cu prepoziia arat: Subestimarea rolului gramaticii n studierea limbilor strine, sub motivul c aceastanseamn teorie, constituie o eroare generat de nediferenierea celor dou accepiuniale termenului de granitic: Rspundei Ia ntrebri, folosind cuvintele din paranteze la cazul instrumentalcu prepoziia.

Alctuii propoziiicu cteva din aceste adverbe. Traducei n limba rus propoziiile date mai jos. Au, de asemenea, forme de gen numeralele care se termin cu 2: Rspundei afirmativ la ntrebrile de mai jos.

Dac forma participial este un participiu activ, n propoziia secundar atributiv,pronumele relativ se afl la cazul nominativ, iar predicatul este exprimat printr-unverb de acelai aspect i timp cu participiul exemplele 1, 2. Acuzativul pratica prepoziia arat: Numeralele complexe snt alctuite din dou sau mai multe numerale simple ori com-puse.

Substantivul este de genul masculin.: Gsii prepoziiile i artai cu ce cazuri snt construite. Indicai propoziiile n care verbele de micareexprim o aciune efectuat o singur dat i pe cele n care verbele de micare Jexprim o aci-une efectuat de mai multe ori.

Gramatica Practica a Limbii Ruse

Punei mbinrile de quvinte din paranteze la cazul acuzativ cu prepoziia no pentru a reda ideea de distribuire. Particulele, servesc la formarea modului im-perativ: Particulele i snt apropiate ca sens: Destinaia unui vas sau a unei ncperi: Gsii participiile i analizai-!

Substantivele cu desinena zero” i cu terna n uiertoare 3 pot fi i masculinei feminine. Citii propoziiile date mai jcs. Introducei n locul punctelor adverbele date n coloana din dreapta. Indicai cuvintele care cer ntrebuinarea aspectuluiimperfectiv. Cele dou compartimente ale limbii lexicul i gramatica i au, fiecare, impor-tana i specificul lor, ceea ce presupune aplicarea unor metode i procedee diferite denvare.

  CONTABILIDADE BASICA FACIL OSNI PDF

Formai participii active la timpul trecut de la urmtoarele verbe: Ieri ns-am plimbat toat ziua prin pdure. Verbele impersonale cu particula – exprim diferite stri i aciuni care nu depindde subiect. Pentru ntrirea sensului de prevenire se folosete cuvntul: Unele prepoziii se construiesc cu cte dou cazuri: Adverbe care pratcica la ntrebarea?

Completai propoziiile de mai jos cu construcii gerunziale.

Cu sufixele – – -. Dac aciunea nu a fost efectuat o perioad lung de timp. Din punct de vedere sintactic, el are funciunea de numepredicativ i se construiete numai cu nominativul precedat de conjuncia: Substantive nsufleiteAcuzativ plural Genitiv plural.

Alctuii propoziii, fblosind construciile date mai jos: Verbe cu prefixul -Exercitiul Substantivele care denumesc brbai lijbii de genul masculin: Printre interjeciile care exprim sentimente se numr urmtoarele: Indicai substantivele de gen comun.